Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(7)
Forma i typ
Książki
(6)
Publikacje dydaktyczne
(2)
Publikacje fachowe
(2)
E-booki
(1)
IBUK Libra
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
nieokreślona
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
(7)
Autor
Zarzycka Danuta
(2)
Ślusarska Barbara
(2)
Gertig Henryk
(1)
Jarosz Mirosław
(1)
Majda Anna (pielęgniarstwo)
(1)
Michajlik Aleksander (1922-2006)
(1)
Pasternak Kazimierz
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Ramotowski Witold
(1)
Traczyk Władysław Zygmunt (1928-2009)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Pielęgniarki i pielęgniarze
(2)
Temat
Fizjologia człowieka
(2)
Pielęgniarstwo
(2)
Anatomia człowieka
(1)
Dietetyczne środki spożywcze
(1)
Gruczoły dokrewne
(1)
Interakcje leków
(1)
Komórka
(1)
Krew
(1)
Medycyna
(1)
Odżywianie
(1)
Skóra (anat.)
(1)
Układ krążenia
(1)
Układ moczowo-płciowy
(1)
Układ nerwowy
(1)
Układ oddechowy
(1)
Układ trawienny
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Podręcznik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Filozofia i etyka
(1)
Psychologia
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jest to nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom współcześnie stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia.Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Instytut Żywności i Żywienia Zaleca)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia człowieka w zarysie / Władysław Zygmunt Traczyk. - Wydanie 7 dodruk - Warszawa : Wydawnictwo Lekarskie PZWL, 2002. - 542 strony : rysunki (w tym kolorowe), schematy, tablice, wykresy ; 21 cm.
Spis treści : Prawa fizjologiczne organizmu człowieka Czynność komórek nerwowych i mięśniowych Czucie i ruch Kontrola środowiska wewnętrznego Krążenie Oddychanie Układ trawienny Płyny ustrojowe i czynność nerek Rozród Skróty i symbole powszechnie używane w fizjologii Skorowidz
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Seria podręczników dla studentów studiów pielęgniarskich (13) Biochemia jest nauką usytuowaną na pograniczu chemii organicznej i biologii. Jest też jednym z podstawowych przedmiotów, od których rozpoczyna się nauka na studiach medycznych. Publikacja ta jest kompendium, które uwzględniając minimalne wymagania programowe studiów medycznych, w systematyczny sposób przedstawia najważniejsze związki chemiczne i ich przemiany oraz umożliwia studentom poznanie podstawowych procesów biochemicznych zachodzących w organizmie ludzkim. Książka dzieli się na część teoretyczną i doświadczalną. Pierwsza obejmuje główne zagadnienia, których znajomość jest wymagana w programie studiów pielęgniarskich licencjackich i magisterskich, natomiast w części drugiej zamieszczono opisy wybranych doświadczeń, które mogą być wykonywane przez studentów w czasie zajęć praktycznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Kobiele Wielkie
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 6 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej